''Şenol Güneş Dünyanın En İyisi''

‘’ Dünya Kupası’nda 3. Olduğumuzda ; ‘Fatih Terim’in mirasını yiyiyor’ dediler. Bir oyuncu gurubunu yönetmek kolay değil. Arkasından Trabzon’a geldiğinde; Burak ve Selçuk’u yarattı ; görmediler. Hakkını vermediler Şenol Güneş’in. Sonra Bursa’ya geldikten sonra Volkan Şen’i yarattıktan sonra geçmişe bakıldı. ‘Bu adam bir şey biliyor’ denildi. Ve nihayet Beşiktaş’’


Onu hep eğlenceli işlerde gördük,sevdik.Sıkı bir futbolsever olduğunu öğrendiğimizde de , röportaj yapmanın ne kadar keyifli olacağını düşündük, elbette yanılmadık. Şimdi sırada  ünlü oyuncu Ayhan Taş ile yaptığımız futbol söyleşisi var. 

Ufuk Kaan Karacan:Sahanın içinde mizah unsuru taşıyan şeyler vardır mutlaka. Mesela ben gol sevinçlerinin sizin dikkatinizi çektiğini düşünüyorum…

Ayhan Taş :Evet. Farklı dışa vurumlar var. Ronaldo nasıl ‘Ben buradayım ‘ hareketini yapıyor, Tümer elini açar ve yumruğu kalbine vura vura giderdi, mesela jeneriklerde gösterir Tugay Kerimoğlu’nun attığı golden sonra durduk yere seke seke yürümesini. Tugay’a da sorarlar ; ‘Böyle bir sevinç mi belirlediniz?’ diye ; ‘ Hayır o an çıkan bir şey’ der. Var öyle sempatik şeyler. Geçenlerde bir maçtaydı; düştü asık suratlı bir hakemdi. Güldü ; sonra kalktı ve yine asık suratla devam etti. Öyle komik birşeydi. Mesela Bünyamin Gezer çok sert , çok asık suratlıydı gerçekten. (Gülüyor)

UKK :Doğaçlama hep  vardır futbol sahalarında. Bu bağlamda en beğendiğiniz oyuncu kim ?

AT :Messi’nin temel özelliğidir de Suarez çok şaşırtır , çok enterasan şut atma şekilleri var. Bir keresinde Liverpool’da iken bir şut attı, top dümdüz gitti ;dümdüz ya… İbrahimoviç inanılmaz goller atıyor; hiç beklemiyorsun yani . Ama şunu biliyorsun; demek ki; o topa farklı şekilde vurma stili varmış; O da kendine göre bir stil yaratmış. İşte kendine ait birşeyi bulman senin farkını ortaya koyuyor.


UKK :Size Şenol Güneş dersem…

AT :Ben yıllardır hep diyordum ki ‘Şenol hoca (Güneş) gelsin çok düzgün bir adam falan.’ Bir gün arkadaşım Fatih beni aradı ; ‘ Gözün aydın’ dedi ,çok sevindim. Çok ciddi bir kazanım kulübümüz için. Şenol Güneş ile  her yerde kan uyuşur.


UKK : Beşiktaş’ta en sevdiğiniz oyuncu?

-Necip.

Messi mi Ronaldo mu?

-Messi. Hiç bir zaman Ronaldo olamaz.

Futbolcu olmak ister miydiniz ; hangi bölgede oynardınız ?

-Evet. Orta saha.

Size göre dünya’nın en iyi teknik direktörü?

-Şu anda dünyanın en iyi teknik direktörü Şenol Güneş.

Dünyanın en iyi kulübü?

-Barcelona. “Biz insan yetiştiriyoruz, sporcudan önce” diyor. Sadece spor veya futbol değil.


Yorumlar